+6055260071
+6055280071
admin@nuruliman.org.my

Category: Aktiviti

Pandemik COVID-19

Operasi, Lawatan Biasa dan Lawatan Hari Raya Dalam Tempoh Pewartaan PKP atau PKPD atau PKPB. Assalamualaikum, Bersesuaian dengan Arahan Ketua Pengarah Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia, dari bermulanya pewartaan PKP sehingga kini Rumah Nurul Iman meneruskan operasi seperti biasa dan semua anak-anak kekal berada di Rumah Nurul Iman. Berikutan pendemik Covid-19 yang masih belum reda, Pentadbiran…
Read more

Sihat Dengan Bersukan

Hai, apa khabar? Sihat ke awak yang tengah baca berita Rumah Nurul Iman ni?? Alhamdulillah, anak-anak di sini sihat-sihat belaka. Hari ini admin nak bagitahu satu alam maya yang anak-anak Nurul Iman menang tempat ke 3, 2, 1 dalam acara sukan tahun ini. Sekolah Kebangsaan Manjoi Dua telah mengadakan sukan tahunan pada 12 Mac 2020.…
Read more

Road To Teluk Batik :D

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia berita Rumah Nurul Iman. Hari ini admin nak bercerita perjalanan percutian anak-anak Rumah Nurul Iman ke Teluk Batik. Tahun ini lewat bawa anak-anak yang tiada waris pergi bercuti sebab bajet untuk bawa bercuti tu kurang sikit, tapi bila akhir-akhir Disember ni alhamdulillah rezeki anak-anak. Jom kita mula…
Read more

Suku ! Suku ! Separuh !!! 3S

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca berita Rumah Nurul Iman. Lama sudah admin tidak bersiarankan. ;D Ha! Sudah baca tajuk diataskan, agak-agak apa ye suku suku separuh tu?? Pernah tak kita telitikan pinggan makanan kita tu? biasanya portion nasi awak semua lagi sikit dari sayur-sayuran dan protein ke, atau nasi yang lebih banyak dari…
Read more

PROGRAM BERSAMA OPEN UNIVERSITY MALAYA

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca berita Rumah Nurul Iman. Minggu ini program khidmat masyarakat dari pelajar-pelajar OUM Ipoh. Seramai 10 orang pelajar yang hadir bersama keluarga mereka. Pelbagai aktiviti yang dijalankan bersama-sama anak-anak di Rumah Nurul Iman antaranya yang paling popular dalam kalangan anak-anak “music chair”, rata-rata pelajar universiti memang gemar bermain “music…
Read more

Raja Buah

Hai Hai Hai, Assalamualaikum semua. Ape kabo? Semoga baik-baik sahaja hendaknya ye. Sekarangkan musim buah, ce kome kongsi dengan admin, buah apa yang kome paling gemo? Kalau admin. admin memang gemo dengan buah derian tau, nak lagi yang lemak-lemak tu, pergh sedap hingga menjilat jari tau. Kalau mengkome semua nak tahu, buah derian bukan saja…
Read more

BOLA ! BOLA ! BOLA !!

Apa itu bola sepak? Seronok sangat ke main bola sepak tu ? sampai makan pun bola, minum bola, tidur pun masih lagi teringatkan bola. Hebat bukan penangan si Bola ni. Al-kisah sebelum bulan Ramadhan baru-baru ini, salah seorang anak Nurul Iman masuk pertandingan Bola Sepak, ramai yang pandang rendah dengan permainan beliau. Tapi bila tiba…
Read more

Hidup Sihat, Minda Cerdas

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. hai semua.. hujung-hujung minggu ini, ke mana rancangan untuk dilewati tu ? Kali ini, admin nak update anak-anak Nurul Iman yang berjaya merangkul tempat dala Kejohanan Sukan Sekolah masing-masing. Boleh tahan juga anak-anak Nurul Iman ni bersukan tau.. Baru-baru ini admin pos mengenai Kejohanan Kids Athletic kan. Kini giliran anak-anak…
Read more

PROGRAM BERSAMA OPEN UNIVERSITY MALAYA

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca setia berita Rumah Nurul Iman. Apa khabar semua? Masak apa hari ini? Anak-anak di Rumah Nurul Iman sihat sahaja. Untuk berita kali kami kongsikan aktiviti yang dilakukan semasa hujung minggu di Rumah Nurul Iman. Salah satunya adalah program bersama pelajar-pelajar Open University Malaya Ipoh yang berlangsung pada Sabtu, 19…
Read more

PUTERA PUTERI NURUL IMAN BERBOWLING

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog Rumah Nurul Iman. Kali ini topik bersukan juga, tapi sukan dalam penghawa dingin.. hihihi.. Jom kita tengok gelagat anak-anak bermain bowling. Masuk longkang ke strike ke laut ke.. 😀 wahhh.. muka adik-adik Nurul Iman macam faham je kan apa abang baju merah tu ajar ye.. tak…
Read more