+6055260071
+6055280071
admin@nuruliman.org.my

Bilakah Rumah Nurul Iman ditubuhkan?

Soalan-soalan lazim

Bilakah Rumah Nurul Iman ditubuhkan?

Rumah Nurul Iman telah ditubuhkan pada penghujung tahun 2000 dengan nama asal Yayasan Nurul Iman.

SEJARAH PENUBUHAN
Rumah Nurul Iman diasaskan oleh Encik Khairul Anuar Bin Mohmad Razi. Ditubuhkan dengan harapan dapat membantu kanak-kanak yang kurang bernasib baik seperti anak yatim, miskin, terabai dan teraniaya, dengan memberi tempat tinggal dan peluang mendapatkan pendidikan yang sempurna.

Pada peringkat awal penubuhannya Rumah Nurul Iman ini dikendalikan oleh suatu jawatan kuasa . Jawatankuasa ini telah melantik En. Khairul Anuar Bin Mohmad Razi sebagai Pengurus/Penyelia asrama tersebut. Beliau adalah orang yang bertanggungjawab dalam semua urusan pengendalian asrama tersebut kecuali dalam hal-hal yang berkaitan aset dan kewangan. Atas sebab-sebab tertentu pada tahun 2004 operasi telah berpindah ke Jalan Intan, Kampung Dato Ahmad Said.

Pada penghujung tahun 2005 sekali lagi anak-anak ini dibawa berpindah, kali ini atas sebab kegagalan Yayasan Nurul Iman membiaya kos operasi asrama dan permasalahan dengan tuan rumah yang disewa. Akibat terlalu kerap menghadapi masalah, maka En. Khairul Anuar telah tekad mengambil alih sepenuhnya operasi Asrama Nurul Iman dari Yayasan Nurul Iman serta Jawatankuasanya.